Plaats vandaag nog een bestelling of vraag een offerte aan! Meer weten over de voordelen en de mogelijkheden? Neem gerust contact op! Bel naar 078 – 482 603, stuur een mail naar info@zelfbouwcontainer.be of vul het contactformulier in.

Gemaakt van hoogwaardig metaal, bieden onze tuinkasten een robuuste bescherming tegen weer en wind, terwijl ze toch een stijlvolle en moderne uitstraling aan uw tuin geven. Met een eenvoudige zelfbouwconstructie kunt u snel en gemakkelijk extra opslagruimte creëren, precies waar u het nodig heeft. Kies voor een georganiseerde en aantrekkelijke tuin met onze tuinkast van Zelfbouwcontainer.

 

Ons aanbod aan tuinkasten

Bij Zelfbouwcontainer hebben we een breed scala aan tuincontainers die perfect passen in elke tuin, groot of klein. Ons assortiment omvat diverse afmetingen en stijlen, zodat u altijd een tuinkast vindt die aansluit bij uw behoeften en esthetische voorkeuren. Van compacte metalen tuinkasten tot ruimere tuincontainers, onze containers zijn ontworpen voor maximale functionaliteit en duurzaamheid. Ze zijn eenvoudig te monteren en kunnen naar wens worden aangepast met verschillende accessoires en kleuropties. Of u nu extra ruimte nodig heeft voor uw tuingereedschap, fietsen of tuinmeubelen, onze tuinkasten bieden de ideale opslagoplossing. Ontdek vandaag nog ons veelzijdige aanbod en vind de perfecte tuinkast voor uw buitenruimte.

 

De voordelen van een tuinkast van Zelfbouwcontainer

De voordelen van een metalen tuinkast zijn talrijk en maken het een uitstekende keuze voor tuinopslag. Hier zijn enkele van de belangrijkste voordelen:

 1. Duurzaamheid en Weerbestendigheid: Metalen tuinkasten zijn uitermate duurzaam en bestand tegen verschillende weersomstandigheden. Ze roesten niet gemakkelijk omdat ze gemaakt zijn van gegalvaniseerd staal met poedercoating, en zijn bestand tegen wind, regen en sneeuw, wat ze een langdurige opslagoplossing maakt.
 2. Onderhoudsarm: In tegenstelling tot houten opslagoplossingen, vereisen tuinkasten van metaal weinig tot geen onderhoud. Ze hoeven niet te worden geschilderd of behandeld tegen verrotting of insectenschade.
 3. Ruimte-efficiëntie: Met verschillende groottes en ontwerpen kunt u precies de juiste hoeveelheid opslagruimte krijgen die u nodig heeft zonder te veel van uw tuin in beslag te nemen.
 4. Esthetische Veelzijdigheid: Moderne tuinkasten zijn verkrijgbaar in verschillende stijlen en kleuren, waardoor ze gemakkelijk aan te passen zijn aan de esthetiek van uw tuin of buitenruimte.
 5. Gemak van Montage: Onze tuinkast is ontworpen met eenvoudige zelfmontage, wat betekent dat u geen professionele installatie nodig heeft. U kunt de berging monteren met moersleutel 13 & 19 met behulp van één van onze eenvoudige montage video.
 6. Condens en waterafvoering: De tuinkast is gemaakt om buiten te staan het belangrijk is dat de opslagcontainer waterdicht is. Het water wordt via de dakrand afgevoerd naar de kopse kanten waar het water naar beneden kan lopen. In de winter is er de mogelijkheid dat er condensvorming is in de container door de tempratuursverschillen die in de tuinkast kan ontstaan. Hiervoor bieden wij een mooie oplossing in de vorm van een coating of vilt die u kunt aanbrengen in de container. Hierover meer informatie? Neem contact op met één van onze specialisten.

 

Welke accessoires passen bij een tuinkast?

 1. Stellingsets: Voor extra opbergruimte en organisatie binnenin de tuinkast. Deze helpen bij het efficiënt indelen van de ruimte. Deze stellingsets zijn verkrijgbaar in 3 stellingen per pakket. Zo heeft u de keuze tussen een 1m, 2m en een 3m stelling set.
 2. Sloten en Beveiligingsmechanismen: Voor extra veiligheid en om te voorkomen dat onbevoegden toegang krijgen tot de inhoud van de tuinkast. De tuinkast is standaard beveiligd met twee 30/30 cilindersloten, die boven en onder in de deur zijn aangebracht. Als extra hebben wij beveiligings slot en een beveiligingsbalk die op de container gevestigd kan worden.
 3. Ventilatieopeningen: Om luchtcirculatie te bevorderen en vochtigheid te verminderen, wat belangrijk is voor het bewaren van bepaalde gereedschappen of materialen. Bij de panelen is er onder en boven rekening gehouden met de ventilatie van de container. Zo zijn er kleine openingen die waardoor de container kan ademen. De ventilatie is zo aangebracht dat deze er geen lekkage is en dat het niet naar binnen kan regenen.
 4. Oprijplaten: Handig voor het gemakkelijk in- en uitrijden van zwaardere items zoals grasmaaiers of grote gereedschappen.
 5. Verlichting: Voor betere zichtbaarheid binnenin de tuinkast, wat handig is in gebieden met beperkt natuurlijk licht. Zo is het mogelijk om een future ball lamp in de container aan te brengen d.m.v. magneten. Het voordeel hiervan is dat u niet in de panelen hoeft te boren.

bekijk hier onze accessoires!

 

Welke soorten tuinkasten kunt u bij ons krijgen?

 1. Standaard Tuinkast: Dit zijn de standaard opslagcontainers, perfect voor algemene opslagbehoeften. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende afmetingen en kunnen uitgerust worden met verschillende accessoires. De standaard modellen zijn gemaakt van gegalvaniseerd staal en kan verkregen worden in de staalkleur, of in een RAL-classic kleur die aangebracht wordt d.m.v. poedercoating. Zo beginnen de standaard afmetingen van 2×2 meter t/m 6×2 meter.
 2. Combinatie container: Mocht u niet voldoende ruimte hebben om alles op te kunnen slaan in één van onze standaard opslagruimtes, kunt u ook kiezen voor het combineren van meerdere containers. D.m.v. een koppelstuk kunnen meerdere containers aan elkaar gekoppeld worden waardoor u grotere ruimtes kunt creëeren mocht u dit wensen. Voorbeelden van deze ruimtes zijn 4×3 meter of 12×2 meter.
 3. Tuincontainer: Dit is een tuinkast met speciale afmetingen die ideaal is voor in de tuin. Met 1,5 meter breed en 2,2 diep is deze ideaal voor het opslaan van fietsen en tuingereedschap. Inclusief een op maat gemaakt stellingset en ingebouwde oprijplaat waarmee de container direct af is.
 4. Fietsenstalling: Bij Zelfbouwcontainer hebben wij ook een demontabele fietsenstalling die ideaal is voor bij uw bedrijf. Deze fietsenstalling kan op ieder moment in – en uit elkaar worden gehaald, handig als u na plaating de locatie wilt veranderen.
 5. Rookhok: Sinds het niet meer toegestaan is om een rookruimte te hebben binnen in uw bedrijf is de rookcontainer van Zelfbouwcontainer een ideale optie. Zo kunt u buiten een rookruimte creëeren waarbij u toch droog kan staan. Ook kunt u deze verplaatsen wanneer u dat wilt.

 

Contact met Zelfbouwcontainer

Wilt u meer informatie hebben van onze specialisten, neem dan snel contact op! Wij staan voor u klaar om u te adviseren en het helpen bij het maken van de juiste keuze. Bel naar 078 – 482 603, stuur een mail naar info@zelfbouwcontainer.be of vul het contactformulier in.